Menu
 • Bel ons:024 - 397 23 45

Algemene behandelingen

Welke behandeling bieden wij aan?

Onze algemene behandelingen

Om een dier met een probleem juist te diagnosticeren is soms aanvullend onderzoek nodig. Alleen dan kan de juiste behandeling worden ingezet. Binnen onze kliniek bieden we daarom een aantal eerstelijns behandelingen en onderzoeksmogelijkheden. Hieronder vallen onder andere bloed-, urine-, microscopisch of röntgenonderzoek. In veel gevallen krijgt u de uitslag van het onderzoek dezelfde dag nog te horen. Samen kijken we dan naar de beste behandeling voor uw dier.

Operaties

Al onze operaties worden in de ochtend uitgevoerd, met uitzondering van spoedgevallen. Voor een operatie kunt u uw dier ’s ochtends nuchter brengen. Nuchter wil zeggen geen eten of drinken vanaf de avond ervoor. Uw dier moet wel ’s ochtends uitgelaten worden. Voor de narcose gebruiken we gasanesthesie. Dit is niet zonder risico, maar door vooraf uitvoerig onderzoek te doen kunnen we eventuele afwijkingen ontdekken en daarmee het risico verkleinen. Afwijkingen kunnen zijn slechtere nieren of lever. De operaties die we in de kliniek uitvoeren zijn onder andere castraties, het weghalen van bulten of buikoperaties.

Na afloop van de operatie nemen we contact met u op. Uw dier is dan nog niet wakker genoeg om mee naar huis te gaan. Als uw dier later in de middag meer is bijgekomen, bellen we u om af te spreken wanneer hij opgehaald kan worden. U krijgt

Röntgen- en echo-onderzoek

In onze kliniek beschikken we over twee digitale röntgenapparaten. Het grote röntgenapparaat geeft de mogelijkheid botten, organen en eventuele andere afwijkingen aan het licht te brengen. Het kleinere röntgenapparaat laat ons het gebit beter bekijken. De röntgenfoto’s laten ons het lichaam beter bestuderen om een diagnose te kunnen stellen.

Het is ook mogelijk een echografisch onderzoek uit te voeren. Met een echo kan een individueel orgaan beter worden bekeken. Dit wordt gedaan door een dierenarts gespecialiseerd in echografie. Graag verwijzen we u door als dit de meest passende oplossing is.

 

Laboratoriumonderzoek

Urineonderzoek

Een dier dat veel drinkt en/of vaak plast, kunnen er blaasproblemen zijn. Door middel van urineonderzoek is het mogelijk problemen te ontdekken. Voor dit onderzoek wordt er onder andere naar bepaalde waarden van de urine gekeken, microscopisch naar het sediment gekeken en soortelijk gewicht. Ochtendurine is hier het meest geschikt voor. Vraag in de kliniek naar advies voor het opvangen van urine bij uw dier. U kunt de urine ’s ochtends afgeven bij onze balie. U ontvangt diezelfde dag telefonisch de uitslag.

Microscopisch onderzoek

Het bekijken van huidafkrabsels en andere objecten onder de microscoop kan veel onthullen en uitsluiten. Onder andere parasieten en schimmels kunnen zo worden ontdekt. Na het stellen van diagnose kan een passende behandeling worden ingezet.

Bloedonderzoek

Als we vermoeden dat het dier problemen heeft met een of meerdere organen, kan bloedonderzoek nodig zijn. Een test kan een beeld geven van de staat van verschillende organen of afwijkende bloedwaarden. Soms is er aanvullend onderzoek nodig. In dat geval sturen we het bloed op naar een extern laboratorium. Binnen een paar dagen ontvangen we dan de uitslag.

Doorverwijzen

In een aantal gevallen beschikken we in de kliniek niet over de juiste middelen om de diagnose te stellen. Soms is een CT- of MRI-scan nodig voor er een diagnose gesteld kan worden. In zulke gevallen verwijzen we u door naar een specialist die u beter van dienst kan zijn.

Tandheelkunde

Gebitsproblemen kunnen zich op meerdere manieren uiten. Uw dier kan eten weigeren, uit zijn bek ruiken of zich afzonderen. Door gebitscontrole kunnen we zien hoe het gebit van uw dier ervoor staat. Indien nodig voeren we een gebitsreiniging uit. Uw dier gaat dan onder narcose. Tijdens de reiniging wordt tandplak en -steen verwijderd. Loszittende gebitselementen kunnen dan ook verwijderd worden. Na afloop zullen we u advies geven over gebitsverzorging bij uw huisdier. We raden aan de tanden van uw huisdier te poetsen met speciale tandpasta. Let op: tandpasta voor mensen is giftig!

Euthanasie

Iedere eigenaar krijgt te maken met de moeilijke keuze van het afscheid. Het is voor ons belangrijk om u zo goed mogelijk bij te staan in deze tijd. Een euthanasie kan bij u thuis gebeuren of bij ons in de kliniek. Indien gewenst kan uw dier gecremeerd worden. We werken samen met een diercrematorium waar dit mogelijk is. Geef van tevoren uw wensen aan dan bespreken we samen de mogelijkheden.  

Terug naar Over ons

Contactinformatie praktijk

Dierenkliniek de Molen

Terug
 • Ma
  9.00 - 12.30, 13.00 - 17.00 en 17.30 - 19.00 uur
 • Di
  9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur
 • Wo
  9.00 - 12.30, 13.00 - 17.00 en 17.30 - 19.00 uur
 • Do
  9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur
 • Vrij
  9.00 - 12.30 en 13.00 - 17.00 uur
 • Za
  10.00 - 12.00 uur
 • Zo
  Gesloten

Contactinformatie bij spoedgevallen

Bel a.u.b.:

024 - 397 23 45
Terug

Vind ons hier:

Mooksebaan 4 6562 ZS Groesbeek
ontvang een routebeschrijving via Google Maps
Terug

Bel a.u.b. dit nummer bij spoedgevallen:

024 - 397 23 45